Sökområde Halmstad Halland Sverige

Bouppteckning Halmstad

Bouppteckning i Halmstad - Välkommen till Stella Human Juridik. Vi hjälper er med bouppteckningar, företagsjuridik, familjerätt och mycket mer. Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.

Bouppteckning Halmstad | Stella Human Juridik

Välkommen till Stella Human Juridik

Bouppteckning

När någon har avlidit, ska man som regel hålla bouppteckningsförrättning inom tre månader från dödsfallet. Därefter har man ytterligare en månad på sig att ge in bouppteckningshandlingen till Skatteverket för granskning och registrering. Vi hjälper dödsbon att hålla bouppteckningsförrättningar och att upprätta bouppteckningshandlingen.

Företagsjuridik

Vem som helst kan skriva ett avtal eller driva ett företag, men det är förenat med risk att göra det om man saknar tillräckliga kunskaper om lagar, regler och rättspraxis, dvs juridik. Lagar regler och rättspraxis ändrar sig också med tiden och därför behöver avtal och rutiner ses över med jämna mellanrum.

 • Det är först när det kör ihop sig, uppstår en konflikt eller tillsynssituation som det visar sig om företagets hantering av personuppgifter är tillräcklig enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).
 • Först när kompanjonen eller Du själv t ex skiljer Er (från sin make/maka) eller avlider (och det blir aktuellt med arv) eller Ni blir osams, märker Ni om Din och kompanjonens inbördes avtal (kompanjonavtal/aktieägaravtal) var tillräckligt bra och genomtänkt.
 • Inte förrän Du eller Din avtalspart ifrågasätter ett ingånget avtal (exempelvis ett licensavtal), sätts det på prov i verkligheten. Båda parter kan inte få helt rätt om Ni har olika uppfattningar om vad som gäller.

Passar Ditt företags avtal för Ditt företags behov och de önskade resultaten? Vad kommer det att kosta Ditt företag om konflikt blir ett faktum? 

Brist på skriftligt avtal och brist på dokumenterade rutiner kan medföra besvärliga frågor om bl.a. bevisning och också bli kostsamt för företag. Det blir billigast att göra rätt från början!

Familjerätt

Stella Human Juridik arbetar förebyggande för att undvika tvister och problem. I de fall tvister redan är ett faktum åtar vi oss även sådana inom våra specialistområden.


Vid separation mellan makar eller sambor under livstiden tar vi om så önskas emot båda parter om det finns önskemål om att göra en snabb uppgörelse i godo. Vi lämnar då grundläggande information till båda makarna om hur en bodelning går till och - om så efterfrågas - även grundläggande information ang regelverket kring barns boende mm. Kommer man inte enkelt överens, får man fortsätta hos varsitt juridiskt ombud. Kompetens inom medling finns hos oss och vi brukar kunna bedöma om det finns förutsättningar att nå samförståndslösningar eller inte.

 • ARVSKIFTE
 • BODELNING
 • BOUPPTECKNING
 • DÖDSBOFÖRVALTNING
 • FRAMTIDSFULLMAKT
 • GÅVA
 • SAMBOJURIDIK
 • TESTAMENTE
 • ÄKTENSKAPSFÖRORD

Karl XI:s väg 33, 302 94 HALMSTAD

0733-43 46 03

Vi svarar direkt när det finns möjlighet. Om vi inte svarar direkt, går det bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen eller att maila oss, så ringer vi upp Dig istället.

Besök: Enligt överenskommelse

stella@humanjuridik.se camilla.walander@humanjuridik.se

Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information