Sökområde Halmstad Halland Sverige

Fika Halmstad

Fika i Halmstad. Letar ni efter en möteslokal? Kontakta då oss på Föreningen Halmstads Soldathem. När ni använder våra lokaler så kommer vår personal som jobbar där bakar fika på plats när de har möjlighet. Hembakade kakor, smörgåsar, pajer och sallader. Vid beställning kan även lunch serveras.

Fika Halmstad | Föreningen Halmstads Soldathem
Föreningen Halmstads Soldathem

Fika Halmstad | Föreningen Halmstads Soldathem

Välkommen till Föreningen Halmstads Soldathem

Intill Galgbergets promenadstråk och i anslutning till Lv6 ligger Halmstad Soldathem. Ursprungligen var Soldathemmet ett ”extra hem” för soldater och värnpliktiga, som skulle erbjuda en hemliknande miljö på deras fritid. Idag kan alla ta del av vår verksamhet. Välkomna in till vårt café på en kopp kaffe och hembakat. Vi har öppet för alla!

Träffpunkt Halmstad
Soldathemmet har under senaste åren haft regelbundna veteranträffar, Träffpunkt Halmstad! Där träffas veteraner, den tredje onsdagen varje månad, för att utbyta erfarenheter, tankar och känslor. Denna träff är i Soldathemmets regi, men Fredsbaskrarna Halland och våra lokala kamratföreningar är med och samarbetar. Denna träff är för ALLA veteraner, inte bara för medlemmar i någon organisation. Soldathemmet ordnar träffar för anhöriga till utlandsveteraner regelbundet.

Garnisons- och Luftvärnsmuseet
I samma byggnad som Soldathemmet finns Garnisons- och Luftvärnsmuseet, även känt som 91an museet. Här kan du ta del av historiska föremål, uniformer, arkiv, vapen, bibliotek, möbler, antika musikinstrument, seriefiguren 91:an Karlsson och mycket mer. Samlingen speglar främst Kungliga Hallands regemente, men även bitar av Halmstads och Hallands historia. I Skedalahed förvaltar museet också statens luftvärnssamling, som speglar världshistoria samtidigt som den utgör ett unikt inslag i svensk industrihistoria.

Föreningen Halmstads Soldathem
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information