Sökområde Halmstad Halland Sverige

Seglarskola Halmstad

Seglarskola i Halmstad. Vill du lära dig att segla? Kom då i till oss på Halmstad Segelsällskap och vår seglarskola för både unga och vuxna. För barn erbjuder vi kurser i optimistjolle och för ungdomar och vuxna erbjuder vi kurser i c55. Vår seglarskola är certifierad av Svenska seglarförbundet

Seglarskola Halmstad | Halmstads Segelsällskap

Välkommen till Halmstads Segelsällskap

Välkomna till en kul men kanske lite blöt sport!

Optimist – den första båten
Du lär dig seglingens grunder i Optimistjolle, världens mest spridda kappseglingsklass. Teoriundervisningen innehåller seglingsteori, väjningsregler och knopslagning. På vattnet blir teori till praktik. Våra instruktörer följer med i sina motorbåtar och instruerar samtidigt som deltagarna får uppleva känslan att klara av båten på egen hand. Vi försöker dela in er efter kunskapsnivå så att även fortsättare får lite utmaningar. Efter kursen kan  du gå vidare med träning i någon av våra träningsgrupper. Åldersgränsen för optimist är 8-15 år och du måste också kunna simma 200 meter.

C55 – stabil tremansbåt
Snabb, rolig, trygg och säker det är C55, en kölbåt konstruerad av Pelle Pettersson och utsedd till bästa skolbåt av Svenska Seglarförbundet. I kursen lär du dig att segla en lite större, stagad båt. Är du nybörjare tar vi givetvis allt från grunden. Våra instruktörer är erfarna Jolle och kölbåts seglare, och ser alltid till att du får en rolig och mycket lärorik kurs. Åldersgränsen för C55 12 år och uppåt. Du måste också kunna simma 200 meter

Avbokning: om avbokning görs 21 dagar före kursens start återbetalas kursavgiften med undantag för en avbokningsavgift. Skulle avbokning ske inom 21 dagar ifrån kursstart tillfaller hela kursavgiften HSS. Vid uppvisande av giltigt läkarintyg kan dock kursavgiften återbetalas med undantag av avbokningsavgiften.

Onsdagsträning
Alla som gått seglarskolan under någon av veckorna är sedan välkomna på vår grön (nybörjar) träning. Här fortsätter vi med lite kappseglingskunskap, lite små regattor samt träning på att hantera båten.

För mer information om vår Seglarskola besök gärna vår hemsida


Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information